Informatie

Op zaterdag 3 juli 2021 opende wethouder Judith van Bokhoven (D66) onder grote belangstelling het Kinderzwerfboekstation aan de Boerschaplaan. Op zondag 4 juli 2021 was het overgrote deel van de gedoneerde kinderboeken al weer in handen van nieuwe lezertjes. Het streven is om meerdere kasten in de wijk te plaatsen om de taalachterstand binnen Crooswijk bij zowel de jeugd als bij ouderen te reduceren.

Het streven is om meerdere kasten in de wijk te plaatsen om de taalachterstand binnen Crooswijk bij zowel de jeugd als bij ouderen te reduceren.

In het kader van de Nationale Kinderzwerfboekdag vindt op zaterdag 9 oktober 2021 in Open Huis een HAPPENING plaats aan de Nieuwe Crooswijkseweg 82c van 14.00 uur tot 18.00 uur.

In een ongedwongen sfeer zal het volgende programma plaats vinden:

 • 14.00 uur. Verwelkoming onder genot van een kop koffie/thee.
 • 14.30 uur. Zo zijn ze er en zo zijn ze weer weg. Taxateur Eric Tulling vertelt iets over bestaande minibibliotheken, weggeefkasten, plantenbiebs en stokkenbakken.
  De heer Ted Borghmans van de Geef en Neem-kar aan het Pijnackerplein vertelt als ervaringsdeskundige iets over het beginnen van een eigen mini bibliotheek dan wel een eigen weggeefkast.
 • 15.00 uur. Cameravrouw Sanne van Wees maakt samen met Eric Tulling Rotterdamse reportages waarin stadsgeschiedenis en weggeefkasten centraal staan.
  Eric Tulling gaat deze vertonen met begeleidende verhaal.
 • 15.30 uur. Voor de creatieve geesten is er de mogelijkheid een nieuwe Bansky in jezelf te ontdekken. Dus leef je uit met verf, klei, potloden, schaar, lijm en knipperdeknip oude tijdschriften in collages, grafitti-ontwerpen en alles wat je maar mooi vindt.
 • 15.30 uur. Eric Tulling is niet zo creatief vandaag, dus hij gaat gratis taxeren van door jou meegenomen stripboeken, munten, postzegels, en alles wat maar verzameld kan worden en door jou zelf goed te vervoeren valt. Is het verkoopbaar, kunnen de (klein-)kinderen er veilig mee spelen of kan het direct de weggeefkast in?
 • 16.00 uur Voor beginnende artiesten is er de mogelijkheid een muziekworkshop te beleven.
 • 17.00 uur afsluiting door Olga Sterensis, initiatiefnemer Leestuin in Boerschaplaan.

Een dosis live muziek zal niet ontbreken.

Jouw enthousiasme bepaalt of er binnen afzienbare tijd een vervolg komt van Happening.


Contact

email
Crooswijk
Nieuwe Crooswijkseweg 82c
Nieuwsbrief
Copyright © 2020, All Rights Reserved.