29 dec, 2021

In Leestuin wordt lezen een echt avontuur

Met een Leestuin krijgen boeken een tweede leven (of derde, of vierde…). Het is een ideale manier om nieuwe boeken te ontdekken. Of om boeken te lezen die niet voor iedereen betaalbaar zijn.

De Leestuintjes worden met (tweedehands) boeken gevuld door iedereen die maar wil. Ook mag iedere geïnteresseerde zomaar een boek meenemen.

Net als Leestuin in Crooswijk heeft Leestuin in Kralingen naast een minibieb ook een kinderzwerfboekenstation. Een plek waar kinderen gelezen boeken kunnen achterlaten en nieuwe boeken mogen meenemen. Een kinderzwerfboekenstation bevordert daarmee ook leesplezier onder kinderen. "Op die manier stimuleer je lezen bij de allerjongste generatie en pakken we samen laaggeletterdheid aan bij de basis”, - benadrukt de initiatiefnemer en Regioaambassadeur Olga Sterenshis.

De minibieb werkt volgens het neem-en-geef-principe van boeken lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. Iedereen laat bij wijze van spreken zijn boeken vrij om een nieuw leven te beginnen en nieuwe lezers te bekoren. Hoe meer minibiebs, hoe meer leesplezier!

Leen een boek, lees een boek en deel een boek. Want in Leestuin wordt lezen een echt avontuur!
Heel veel leesplezier allemaal!

Lestuin in Kralingen is mogelijk gemaakt door samenwerking met en ondersteuning van: Haika Nanninga (gebiedsnetwerkers), Edgar (huismeester Woonstad), Gebiedscommissie Kapingen-Crooswijk, Fouad Akka (Opzoomer Mee), Karin Padmos (Groen Noord), buurtbewoners en vrijwilligers.
Samen zorgen we voor een mooie en sociale woonomgeving!

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Copyright © 2020, All Rights Reserved.